egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

ull – wool

Jag samlar uppenbarligen på ull. Det hände liksom bara att jag köpt på mig flera olika sorters ull. Vad jag ska med ullen till? Ingen aning ännu men jag vet att jag vill testa att spinna de olika ullsorterna på mina olika sländor för att ser hur de beter sig. Idag har jag tvättat guteullen från ett får som heter Alma. Jag har fortfarande ryaullen som måste tvättas. Jag tvättar ullen i varmt/ljummet vatten där den får ligga i 20 minuter ungefär och sen byter jag vatten ett par gånger.

Apperantly I collect wool. It kind of just happened that I bought several variants of wool. What to do with the wool? I don’t know yet but I do know I want to spin the different variants of wool with my spindles to see how the wool behaves. Today I have washed the gute wool from a sheep namned Alma. I still have the rya wool to wash. I wash the wool in varm water where I let it soak for about 20 minutes and then I change the water a couple of times. 

Guteull av fåret Alma

 

Lammull av dalapäls

 

Lockar av merrionull, lite skräpig men tänker att jag får bort det när jag kammar och kardar ullen.

 

Härlig ryaull

 

Lockar av ryaull

 

Gotlandsull i olika nyanser. Den här ullen har jag redan spunnit av, inlägg här.
Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *