egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

yllekjol – wool skirt

Jag har ju nästan alltid leggings på mig när jag är ledig, såväl hemma som i husvagnen. Ska jag gå ut brukar jag sätta på mig en jeanskjol utanpå. Nu när det börjar bli kallt tänkte jag att en varmare kjol än en jeanskjol hade varit bra. Det finns ju såna där täckkjolar att köpa men jag tänkte att en varm och gosig yllekjol hade varit både snyggare och skönare. Jag letade i mina garngömmor och hittade en massa garn som blev över efter att jag vävt öndalspläden. Det var Järbos garn Svensk ull som jag använde till den, ett ganska tjockt garn som jag hade kvar i många fina färger. Jag började med att virka en resår i grått. Jag ville göra kjolen randig men gärna lite slumpmässiga ränder. För att få det gjorde jag små nystan av de olika färgerna med lite olika längder av garnet, 12-18 meter på ett ungefär. Därefter la jag nystarna i en papperspåse och varje gång garnet tog slut stack jag ner handen i påsen och drog ett nystan slumpmässigt. Jag tycker det blir så fint liv i ränderna då. Några gånger som man kan se på bilderna drog jag samma färg två gånger efter varandra. Kjolen är virkad runt i halvstolpar och avslutad med ett par varv med fasta maskor. Den blev precis så där varm och gosig som jag hade tänkt mig och kommer bli perfekt att ha i husvagnen i vinter.

I wear alof of leggings around the house or in the caravan. When I go outside I usually put on a jeans skirt to feel more dressed. Now when winter is coming I need a warmer skirt but instead of getting one of those padded skirts you can buy I much rather have one in wool. I found some leftover yarn in my stash from the woven blanket I made before. A pretty heavy yarn in many nice colors. I started crocheting a waistband in grey. I wanted the skirt to be striped but more in random way. To do so I made small yarn balls with slightly different lenght of the yarn, apporximately between 12-18 meters. After that I put them in a paper bag and every time I ran out of yarn on my hook I put my hand in the paper bag and chose on ball randomly. I find the stripes to be so alive when doing like this. A couple of times I picked the same color twice in a row as can be seen in the pictures. The skirt is crocheted in half-double crochet. It turned out just as warm and comfy that I imagined and will be perfekt in the caravan this winter. 

Dela på facebook

2 svar

    1. Jag virkade min resår genom att virka tvärs resåren, fram och tillbaka med halvstolpar i den bakre (tredje) maskbågen. Jag har använt kjole idag och resåren sitter inte så bra så jag kommer att trä i gummitråd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *