egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Search
Close this search box.

leggingsproduktion – tights production

Denna vecka fick jag tillbaka min overlocksymaskin från service, lite rengöring och lite smörjning och den funkar perfekt igen. Så nu kunde fortsätta det jag påbörjade, att sy leggings. När jag var hemma hos mina föräldrar i Falun på sportlovet var jag och mamma till tygaffären Rosa Huset i Borlänge. Jag köpte tyg till några dukar och tre tyger i trikå till leggings.  

This week I got my serger back from service, some cleaning and oil and it works perfect again. So now I could continue what I started, to sew tights. When I was at my parents some weeks ago me and my mom went to a fabric store. I bought fabric for some tablecloths and for three tights.  

Jag har ett bra mönster, som bara behövde justeras lite storleksmässigt, så jag klippte ut fyra par leggings. Jag hade ett vitt tyg hemma redan som också fick vara med. Ett par leggings är egentligen tre sömmar med overlockmaskinen och sen syr man fast resåren upptill och fållar bensluten med coverlockmaskinen. Klart! 

I have a good pattern, that just needed a slight size adjustment, so I cut out four pairs. I had a white fabric already that went along. A pair of tights is actually three seams with the overlock and then add the elastic to the top and hem the end of the legs with the coverlock. Done! 

Jag är jättenöjd med resultatet, av alla fyra; ett par med lite sjuttiotalsvibbar i starka färger, ett par jeansfärgade, ett par gula zebrafärgade och ett par vita, lite kortare leggings. 

I am so happy with the result, all four; one pair with kind of seventies vibes in strong colors, one pair in jeans colors, one pair in yellow zebra pattern and one pair of shorter tights in white.  

Dela på facebook

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *