egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Search
Close this search box.

söndagstankar – sunday thoughts

Ibland måste man backa lite och tänka efter vad man egentligen vill. Som ni märkt skrev jag inget inlägg förra söndagen som jag brukar. Jag hade migrän hela dagen. Numer brukar inte migränen var så kraftig, ofta får jag inte ens huvudvärk men förra söndagen kände jag mig låg hela dagen. Efter det var veckan ganska tuff med mycket att göra och som ett brev på posten kom migränen igen i fredags.

I går morse lät jag tanken komma ut, tanken att till och med det som ska vara avkopplande, avstressande och roligt, hade blivit ett stressmoment. Jag och mina två vänner hade ju planerat att ha en utställning till påsk, det bestämde vi redan tidigt i höstas. Men tiden har gått och livet hände så helt plötsligt inser jag känner stress över mitt hantverk och min konst; att jag inte kommer hinna klart, att jag måste skynda mig. Mitt hantverk och min konst som går ut på att det får, eller till och med ska, ta lång tid. Det går inte att skynda på. Som tur är var mina vänner helt med mig i det, att vi ställer in till påsk och skjuter fram det. Det känns så bra.

Lördagsmiddagen blev hemgjord pizza. Lyckades bra med degen. Satte den redan i måndags och så har den fått jäsa i kylen. Så gott det var!

Sometimes one need to back off a little and really give what you want a thorough thought. As you might have noticed, I did not write a post last Sunday. I had a migraine all day. Nowadays my migraine is pretty mild, I often don’t even get a headache., but last Sunday, it affected me all day. The following week was tough with a lot to do so Friday the migraine hit again.

Yesterday I let the thought out, the thought that what is supposed to be relaxing and fun had become stressful. Me and my two friends had an exhibition planned for easter, decided already in early fall. But time went by, and life happened and all of a sudden I feel stress over my craft and my art, that I will not be able to finish it all before easter, that I have to hurry. One purpose of my craft and my art is that it can or even should take a lot of time. It is not to be hurried. Luckily my friends was right with me in this so we decided to cancel and postpone it. It feels good.

Saturday dinner was home made pizza. The dough was so good, I made it already on Monday and then it has been resting in the refrigerator since then. So good pizza!

Dela på facebook

3 svar

  1. Ja ibland måste man dra i livets handbroms och stanna upp och fundera tänka efter innan man fortsätter i livet. Ni skulle ha utställning till Påsk 🤔 ja fortsätt där och måste allt handarbete vara klart till dess ? Nej man kan även visa upp handarbete som inte än är färdigt för att visa besökarna att handarbeten tar tid och nästa gång ni har utställningen igen kommer de tillbaka för att se ett klart arbete. Ta hand om dig 🤗

  2. Bra att du lyssnade på din inre röst och tack för att du delar med dig av dina tankar.
    Vi behöver kanske vara vaksamma lite till mans/kvinns så att det som ger oss energi inte blir nåt som dränerar oss. Fortsätt värna dina glädjekällor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *