egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Coronasymester

Här kommer årets första blogginlägg. Jag hade ju ambitionen redan förra året att blogga oftare och sen kom corona som ställde allt på sin ände, även mitt bloggande. Vi får se hur det blir i år. Skapandet har jag dock hållit i under året och inför detta nya år har jag massor med ideer. Återstår att se hur mycker jag hinner förverkliga av detta. Jag har börjat detta året med en ”coronasymester”. Jag följer ett par kvinnor på instagram, @symesterhelaveckan, som träffas regelbundet och syr tillsammans på symestrar. Just nu går ju inte det så de anordnade en digital symester som de kallade cororansymester som det bara var att hänga på om man ville. Så det gjorde jag. Så i två dagar har jag sytt och sytt och sytt. Det har dessutom varit livesändningar från arrangörerna och genom #coronasymester har man kunnat följa alla som varit med och sytt.

Jag förberedde innan genom att städa ateljen och klippa ut allting. Jag hann två plagg och en eftermiddag waste-of-time. Återkommer till det. När jag var i Falun hos mamma och pappa på höstlovet åkte jag till tygaffären Rosahuset i Borlänge och köpte två fantastiska tvättade linnetyger. Det är dessa jag har sytt plagg av, en byxdress och en klänning.

Plagg ett, en byxdress.

Detta var till byxdressen Anja, mönster från Mönsterfabriken. För mig är det svårt att få rätt storlek på köpemönster när det är både över och underdel i samma plagg. Jag drar större storlek på överkroppen än jag gör på underkroppen så detta var lite av en utmaning. Jag provsydde och mätte och gjorde om överdelen men tänkte att byxdelen passar nog. Byxdelen blev jättestor och grenen, som visserligen skulle vara lös, kändes som den hängde nånstans i knähöjd. Försökte att rädda situationen genom att sy in och om, på fel sätt jag vet, men det var vad jag kunde göra. Jag fick ihop en byxdress och den sitter ok faktiskt så jag är nöjd.

Nästa projekt var en klänning/tunika, också i linne precis som byxdressen.

Det här mönstret ha jag sytt mängder med klänningar av så har jag redan justerat flera gånger och vet att det funkar. Dock vill jag ha en annan skärning på framstycket så det fick jag fixa till.

Sen var det bara att klippa ut och sy. Ganska trevligt med ett glas vin i ateljen.

Jag är väldigt nöjd med klänningen.

Så hur var det med den waste-of-time. Jag tänkte mig att fixa till mönstret på byxdressen så att jag ska kunna sy den igen. Jag försökte verkligen men jag fick inte till det så jag blev bara sur och gav upp. Sannolikt blir det ingen mer byxdress. Men trots det lite bistra slutet är jag nöjd med vad jag åstadkom under de här dagarna.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *