egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Search
Close this search box.

Rosa tröja

Nu är min rosa tröja klar. Jag blev så nöjd med den. Först tyckte jag att den satt lite konsigt, det var liksom inte rätt fall på den. Men så tvättade jag den på ullprogrammet utan tvättmedel i tvättmaskinen och lät den torka i utsträckt läge platt på en handduk och vips så satt den perfekt. Ja, ärmarna blev ju plötsligt nästan en decimeter längre så jag fick ta av en bit på dem. I och med tvätten släpper liksom spänningarna i ullen och stickningen och det stickade blir mycket finare. Förut har jag bara fuktat det stickade och spänt ut det men att blöta det helt är faktiskt en riktigt bra grej.

Det var min kollega Maria som hade en liknande tröja på sig en dag som jag blev lite kär i och tänkte att en sån vill jag också ha. Jag fick googla rätt länge för att hitta rätt garn i rätt tjocklek. Jag ville ha den lite grov liksom. Jag hittade ett garn från malabrigo som är helt underbart, maken till mjuk merinoull får man leta efter. Detta var deras garn worsted i färgen frosty pink. Nåt mönster har jag inte använt utan jag har gått på mått och känsla 🙂

Vi åkte till limhamnsfältet idag och fotade, det vara 6-7 grader kallt och strålande, men lite blek sol.

Av garnet som blev över stickade jag en halsduk till dottern.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *