egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Förkläde

I julklapp fick min dotter ett förkläde av mig. Kruxet var att jag inte hann sy det innan jul så hon fick bara en liten lapp av tyget. Ett rosa tyg med blommor på. Igår satte jag igång med förklädet, kunde ju inte låta henna vänta hur länge som helst. Modellen är från typ sextiotalet och jag har kopierat ett förkläde som min mamma hade. Jag tycker om modellen då den verkligen täcker ordentligt när man lagar mat eller diskar.

 

Tyget kommer från ett parti material jag fick av en gammal kollega (tack Lena), ficktyget (som jag faktiskt sytt ett förkläde till mig av) från resttyglådan och kantbandet var över från en klänning jag sydde i somras. Återanvändning med andra ord, bra ur miljösynpunkt och för plånboken. Det enda jag behövde köpa var en trådrulle eftersom den orangea tråden hade tagit slut.

Förklädet har en volang nertill och jag bir mer och mer kär i min overlockmaskin. Tänk att den i ett svep både rynkar och syr fast volangen. Hur smidigt och hur enkelt som helst! Fickan vill jag gärna bryta av med ett annat tyg så det händer något.

Jag syr alltid på en lapp på mina saker, det har har ni sett förut. Det står ego på framsidan och på baksidan står det by annaj. Jag har ett stort lager så jag reder mig ett tag.

Förklädet var uppskattat av mottagaren och jag har till och med testat det själv när jag var hemma hos henne och hjälpte till lite. Det funkade!

 

Kram

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *