egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Premiär för garderobsverkstan

Garderobsverkstans första utställning!

 

Sommaren 2018 gick jag en kurs i elektrobroderi på Skurups folkhögskola. Med på kursen var också min vän Katarina. Vi lärde känna varandra för en massa år sen när våra pojkar spelade i samma fotbollslag. Även Katarinas vän Clara var med på kursen. Det får bli ett eget inlägg senare om kursen och vad vi gjorde men nu vidare i historien. Där i den ljumma sommarkvällen efter ett glas vin började vi prata om det här med att skapa och vara kreativ men aldrig visa upp för andra vad vi håller på med. Tänk om… Skulle inte vi kunna… Det borde vi ju göra…

Vi åkte hem och kom in i vardagslunken igen och tankarna glömdes bort, eller inte helt och hållet. De fanns nog där hos oss alla tre men inte förrän sommaren efter, 2019, hände det något igen. Jag och Katarina var hemma i min atelje och hjälptes åt att sy då vi kom att prata om det igen. Skulle vi inte ta tag i det här och göra något tillsammans och visa vårt hantverk och det vi skapar?  Jag hade en idé om att göra kuddar. Alltså göra kuddar på riktigt; väva, tova, brodera, sy… Min vision var kuddar mer som ett konsthantverksföremål än en vanlig kudde. Dessutom hade jag sett att en kvinna som både jag och Katarina känner, fått en kudde accepterad till Vårsalongen på Liljevalchs. Den var inte alls så märkvärdig tyckte jag så om hon kan så kan jag.

Sagt och gjort, Clara var med på tåget hon också och i rykade rappet bestämde vi att nu kör vi. Datum och lokal bokades för vår allra första utställning som skulle gå av stapeln den 24 november samma år. För att sätta ramarna och framförallt komma på ett namn för vår lilla grupp åkte vi till Claras fantastiska ställe på Österlen en helg i slutet på sommaren. Miljön, sällskapet och flera glas vin senare hade vi det. Namnet. Vi skulle heta Garderobsverkstan. Under hela våra liv har vi skapat saker hemma i vår egen lilla värld och nu var det dags att komma ut på riktigt. Så Garderobsverkstan föddes där och då, i en lummig trädgård i Simrishamn! Nu var det bara att hem och sätta igång och skapa.

Jag hade ju redan innan bestämt mig för att köra på kuddar. Det kommer ett eget inlägg eller två senare om just mina kuddar. Clara bestämde sig för smycken, hon gör bland annat fantastiska pärlinfattade stenar och Katarina för keramik som alltid legat henne varmt om hjärtat.

November kom fort den hösten och så klart blev det extra mycket jobb i slutet för att få allting klart. Det var tre rätt så spända utställare som öppnade dörrarna för Grejor och glögg som vi kallade det, den där ruggiga novemberdagen i Malmö. Vi hade ställt upp våra saker, värmt glöggen och tagit fram skumtomtar och pepparkakor. Tänk om ingen skulle komma? Men vi ororade oss helt i onödan. Familj, släkt och vänner kom och delade den här dagen med oss. Några alster sålde vi allt, men den här första gången var fokus på att vi gjorde det, vi vågade blotta oss och visa våra alster.

Vi fick förståss mersmak av detta och planen är att ha nästa utställning i påsk och då i Simrishamn.

Katarinas änglar och Claras smycken. Några av mina vävda kuddar i bakgrunden.

Katarinas ”Oddballs and things with wings”

Katarinas krokodil och Claras halsband. Alla stenar är möjliga att få i sitt halsband

Jag hade också virkat några grytlappar som jag sålde, unika var och en. Precis som Kartarinas två färgglada Oddballs.

En lycklig trio utställare. Vi gjorde det!

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *