egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

en vacker vävd filt

För ett par år sen var jag på vävkurs på Tjörn i Bohuslän. Två  fantastiska veckor på Billströmska folkhögskolan med vävning på schemat varje dag. Jag hade aldrig vävt förut men jag hade mailat lite med kursledaren Eva och så hade jag konsulterat min goda vän Viveka vars underbara merrinoull jag hade tänkt väva av. Med hela kassar med garn och stärkt i min ide att väva en filt i regnbågens alla färger tog jag mig an uppgiften. Redan hemma hade jag vägt och mätt hur mycket garn jag hade av varje färg och nyans och gjort en karta.

Filten har totalt 24 färger. 21 färger i varpen och tre färger i inslaget; naturvitt, ljusgrått och mörkgrått.

Nedan kommer en serie bilder med de olika stegen vävningen. Som många av er vet så pluggar jag till textilslöjdslärare och nästa vecka börjar tredje kursen av fyra i utbildningen och den är inriktad mot vävning. För att rekapitulera gick jag tillbaka till mina bilder för att komma ihåg vad jag gjorde.

Varpning – när man lindar upp garnet i lagom långa längder.

Färdigvarpade flätor.

Förskedning – det gäller att hålla rätt på alla trådar.

Äntligen i vävstolen redo för pådragning.

Solvning. Jag tror det var 524 trådar som alla skulle ha var sitt solv.

Skedning

Framknytning

Här har jag äntligen börjat väva.

Det färdiga resultatet

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *