egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

kuddar med varptryck

För er som följer min instagram har ni redan sett mitt senaste projekt. Att väva ett tyg för att sy kuddar till sängen. Det var en uppgift i slöjdutbildningen jag går där vävning är ett fokus den här terminen. Vi skulle alltså sätta upp en väv och sen trycka med textilfärg på varpen i olika tekniker innan vi vävde. En rolig uppgift tycker jag. Utmaningen låg för mig främst i formgivningen av själva trycken. Färgerna bestämde jag tidigt, rosa och orange i varpen och trycket skulle vara i mörkgrått. Det skulle passa bra i vår säng som är ljusgrå med mörkgrått överkast och vit- och grårandiga påslakan. Men mönstret då. Efter många varv i huvudet och faktiskt lite skisser kom jag fram till kvadraten som utgångspunkt. Det var också viktigt för mig att få alla tre olika kuddarna att hänga ihop.

Första trycket gjorde jag med en kålrot (typ potatistryck fast jag hade ingen så stor potatis). Jag tryckte kvadraterna i raka rader, fyra gånger fem kvadrater.

Nästa tryck skulle vara så kallat reservage. Det betyder att man lägger över något där man inte vill ha färg och så tycker man runt om. Jag tog en stor kvadratiska pappskiva som jag tejpade fast på varpen för att hålla den stilla. En del av pappskivan trädde jag upp och ner genom varpen för att få en randig effekt.

Det tredje och sista mönstret skulle vi måla med pensel på frihand. Jag valde här att måla oregelbundna horisontella streck. Tycker att det faktiskt passar ihop med kvadraterna fast det eller kanske på grund av att det bryter mot kvadraten.

Det tredje och sista mönstret skulle vi måla med pensel på frihand. Jag valde här att måla oregelbundna horisontella streck. Tycker att det faktiskt passar ihop med kvadraterna fast det eller kanske på grund av att det bryter mot kvadraten.

Nästa projekt? En smal pläd som ska ligga över fotänden på sängen typ och som ska matcha kuddarna…

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *