egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Cykelfix igen

Fixade ju min cykel för nån vecka sen. Bland annat bytte de kassett bak, de sju kugghulen som man byter växel emellan.  Nu har jag upptäckt en sak. När jag var ute och cyklade i helgen så insåg jag att den lättaste växeln numer är för tung. Vanliga backar blev jättekämpiga och lite brantare backar omöjliga att ta sig upp för. Och tittar man på kugghjulen så är det  innersta, som ger den lättaste växeln,  väldigt liten i förhållande till minsta kugghjulet fram. Stor krans bak och liten krans fram ger en lätt växel. Hann inte idag men måste ta mig tillbaka till cykelverkstaden. De kan nog lösa det.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *