egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Snöstorm, snow storm

Puh vilket väder! Vi ska ju till Åre på sportlov och i går hörde vi om det stora ovädret som skulle komma in under lördagen. Okej, tänkte vi då, vi åker redan på fredag kväll så hinner vi liksom före snöstormen även om det blir sent innan vi är framme i mellanstoppet i Mora. Rätt tänkt var det nog men fel blev det. Redan i norra Skåne började det snöa. Hade snöstormen redan kommit eller var det nåt annat snöväder? Väl inne i Småland blev det värre och värre tills det till slut var så illa att  framrutan snöade igen och vindrutetorkarna slutade skrapa bort snön. Vi såg ingenting och fick lov att stanna mitt på vägen och skrapa bort snön och isen. Då gav vi upp, tog in på ett motell mellan Ljungby och Värnamo och sov där i natt. 20 mil hann vi. I morse fortsatte vi genom snöstormen. Det värsta var snöröken som gjorde allt vitt, vitt, vitt. Men vi tog det lugnt och tack och lov gjorde våra medtrafikanter det också så vi kom fram välbehållna. I morgon fortsätter vi norrut, hoppas att vädret är lite mer med oss…

What a terrible weather. Next week we will be off for a week of skiing in Åre, about 1000 km north from Malmö. Yesterday we heard of the terrible snow storm coming in so we thought that instead of waiting for Saturday morning to go we would leave already on Friday to kind of be ahead of the snow. Well, it was a good thought but the reality was different. Aready after about 100 km it started snowing and after about 100 more km it snowed so bad that the front wind window in the car was just covered with snow and the flap/flaps (don’t know the word) did not do their job. We simply could not see anything so we had to stop in the middle of the road and wipe it off. Then we gave up and checked in to a motel for the night. This morning we continued towards our mid stop in Mora. I sure was a snow storm. The worst was the snow ”smoke” from very light snow blowing around making everything white, white, white. But we took it slow and easy and so did the cars around us as well so we got here in one piece. Tomorrow we will continue north and I do hope the weather is a little bit more with us…

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *