egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Spinning

Idag sa min man, som är en klok man, att jag kanske skulle testa att ha mina cykelskor på spinningen. Nej, sa jag, jag är rädd att mitt löparknä kommer tillbaka. Min hemmasnickrade teori från förra resan är ju att jag satt fast lite fel i clipsen på pedalerna och slet på den stora senan som går från rumpan till utsidan på knät och när den skaver så gör det ont = löparknä. Då sa min kloka man att det kanske också berodde på att jag inte tränat tillräckligt med clipsskorna och att ett pass i taget nog är bra men när jag körde typ tio pass per dag under egotrippen så blev det helt enkelt överbelastat. Så jag tog mina clipsskor med och använde dem på mitt premiärspinningpass. Å hej vad det gick. Det var faktiskt mycket roligare än förväntat. Passet var bara 45 minuter långt så vips så var det slut. För att spara på ben och knän och för att jag känner mig själv vid det här laget så fick jag riktigt kämpa för att inte ta i max utan hålla igen lite. Är inte fel att trappa upp någorlunda försiktigt och inte gå ut max. Har nu köpt ett klippkort så jag kan fortsätta med spinningen för det var kul och bra träning.

e Today my husband, who is a wise man, said that I should wear my biking shoes during the spinning class. No, I said, I am afraid that my knee will start messing again. My home made theory from the last egotrip, is that due to the fact that my feet were attatched to the pedals and maybe in a slight wrong angel, it might have caused the problems I got. runners can get the same and it is called runners knee. Then my wise husband said (who also got a runners knee running a marathon)  that the knee problem might also have something to do with that I had trained to little with the clips on the shoes and that if I wear them to a one hour spinning class, once or twice a week it will not come back for that. During the egotrip I had 10 or so of these classes during one day and repeatedly… is it strange that it started hurting? So I wore my biking shoes. And the class was actually much more fun than I had expected. It was only 45 min long so before I knew it was over. To save my knees and legs and due to the fact that I do know myself by now I had to resist the urge to really go for maximum, it is not a competition. It is not wrong to ramp up slowly. I have now bought 15 classes so I can continue because it is fun and a good excercise.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *