egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Oplanerad plan, unplanned plan

Jag får ganska ofta frågan hur lång tid det kommer att ta att cykla till Kebnekaise. Mitt svar är numer ”den tid det tar”. Lite otippat kanske med tanke på det jag skrev om häromdagen om att jag älskar att planera. Förra gången jag cyklade så hade jag mycket riktigt planerat och om jag ska vara ärligt till och med överplanerat. Tio mil om dagen i sex dagar i sträck och sen en vilodag och så upprepa i tre veckor och kanske nån extra dag, sen upp på Kebnekaise och ett bokat flyg tillbaka, inom fyra veckor från det jag började. Jag såg det nog inte då men inser att även om jag kunnat fortsätta (om jag inte fått ont i knät och senare lunginflammation) så hade nog tidplanen stressat ihjäl mig och antagligen inte ens hållit. Min enda plan just nu är att det nog tar en fyra, fem veckor kanske mer. Fortfarande är målet att cykla 10 mil per dag men jag måste kunna cykla lite mindre några dagar utan att planen spricker redan efter tre dar. Om det är jävulskt väder eller om jag hittar ett jättebra ställe att campa på eller om jag helt enkelt inte orkar cykla mer än fem mil en dag så måste det vara OK, det måste ingå i planen. Jag tänker inte ens boka en hemresa, det löser sig när jag är redo att åka hem. Cyklen kan jag nog få hem med bussfrakt och själv kan jag nog hitta ett flyg eller tåg hem.

e I get the the question quite often how long time the trip will take. My answer is nowdays ”the time it will take”. Who would have guessed after what I wrote the other day about loving to plan. Last time I tried the egotrip I had planned enough, to be honest I had really over planned it. 100 km per day for six days and then one day rest and repeat three times and maybe a couple of extra days for biking. Then walking up that mountain and take the flight back, booked since long before. All in four week. I did not see it at the moment but I realize that I most probable would not have made it within the plan (if the bad knee and the pneumonia wouldn’t have stopped me). My only plan now is that it will take maybe four or five weeks or maybe more. The goal is still to bike 100 km per day but I have to be able to bike less some days without breaking the plan after three days. If the weather really sucks or if i find a nice campsite I want to stay at or if I just feel like biking 50 km one day it must be OK, it have to be included in the plan. I am not even going to book a ticket back, when I am ready to go home I will find a way to get home. The bike I can probably send with a post bus and for myself I will find a plane or a train.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *