egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Prylar del 10, things part 10

Det lilla i det stora skulle rubriken kunnat vara till detta inlägg. Jag är gramjägare. Och då pratar vi inte bantning utan gramjägare vad gäller min utrustning som jag ska ha med mig på resan. Eftersom jag måste få med mig allt på cykeln så måste saker vara vikt- och volymeffektiva. Mesta möjliga funktion med minsta möjliga vikt och volym. Så under en tid har jag gått och funderat på en pryl som faktiskt visat sig vara svår att hitta. När jag råkade nämna detta för min man trodde han att jag var knäpp som ens ägnade någon som helst tankemöda åt denna pryl. Jag pratar om en tvålkopp. Det går tydligen inte att uppbåda en tvålkopp nuförtiden, ni vet en liten ask som man stoppar sin tvål i, inte flytande tvål utan en fast gammaldags tvål. Jag har kommit på att om jag har en fast tvål med mig så tar den väldigt liten plats (om bara tvålkoppen är liten) men den kommer att räcka längre än motsvarande mängd flytande tvål och nu kommer det fiffiga; jag kan både ha den till att tvätta mig med och att tvätta mina kläder med. Om jag hittar rätt tvål kanske jag till och med kan ha den som schampo. Risken är att jag ser ut som svinto i håret då men det är värt ett försök. Så jag letar envist vidare i jakten på de perfekta prylarna.

The small within the large could have been another heading. I am a weight hunter. And by that I don’t mean loosing weight myself, no I mean that the things I will bring on my trip has to be low in weight. I need to get everything on my bike so all things have to be weight and volume effctive. Maximum function with minimum weight volume. So for a while I have been looking for a thing that apperantly is harder to find than I thought. What I am taking about is a soapbox. I am not sure about the english word but what I mean is the litte box that you would put your bar of soap in when travelling. Nowadays most of the soap comes as fluids so it seams that the soapbox is a rare thing. I have figured out that a bar of soap takes up very little volume and would last much longer than the same volume of fluid soap. I will be able to use it for washing myself of course but also to wash my clothes. If I found the right kind of soap I will also be able to use it as schampo even if the risk is that my hair would look terrible but it is worth a try. So I am continuing my search for the perfect things.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *