egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Search
Close this search box.

Mattider, food timing

Jag har tidigare skrivit om att det är svårt att yoga hungrig eller träna överhuvudtaget när man är hungrig. Det finns liksom ingen energi att ta av och i det varma yogarummet blir man lätt matt och kraftlös. Fast det är lika svårt om man ätit för nära yogan. I morse åt jag frukost mellan nio och halv tio. Klockan elva började yogan. Det kändes som en klump i magen som tryckte uppåt. Gick väl hyfsat ändå ungfär 2/3 av klassen, den stående delen men vi kom till liggande/mattan så kom illamåendet kraftigare. Det är en fin balansgång. Brukar funka om det är minst två timmar mellan mat och yoga, inte mycket mer och inte mindre.

e I have earlier written about how hard it is to yoga if you are hungry, or practice anything with a too empty stomach. There are no energy to use and in the hot yoga room I easily get really weak. But it is as hard if you had food too close to the yoga also. This morning I had breakfast between nine and nine thirty. At eleven my yoga began. It felt like a huge lump in my stomach pushing upward… It was ok during the standing series but during the mat series I started feeling sick to my stomach and had to take it really easy. It is a fine line to walk. It usually works if it is at least two hours between food and yoga, not much more and definetly not less.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *