egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

korkat

Förra veckan bestämde jag ju mig för att cykla till jobbet regelbundet och ofta och att börja på måndag, dvs idag. Och visst gjorde jag det. Klockan ringde 05.15 och jag studsade upp direkt; att inte snooza ingick i hela konceptet. Påklädning och havregrynsgröt och sen var jag fädig för avfärd vid 05.45. Vår termometer visade 2,9°C, rätt bra tyckte jag. Det gick lysande i början. Cykeln kändes lite ovan eftersom jag till vardags cyklar på min skuttcykel, det kändes bra dock. Jag har bilventiler på däcken och de håller av nån anledning inte luften lika bra så jag bestämde mig för att pumpa på en mack efter 5 km ungefär. Svängde in på macken och sen sa det bara tjoff och så låg jag där på marken. Jag hade cyklat på en isfläck och cykeln bara gled iväg. Hamnade på sidan på asfalten och ägnade ett par sekunder åt att fundera på hur det gick till. Jag landade på sidan av låret och på armbågen. Ont gjorde det men inget var brutet eller stukat kunde jag snabbt konstatera. Till min fasa upptäckte jag att jackan gått sönder på armbågen, min älsklingsjacka var trasig. Måste gå att laga.

Jag pumpade min cykel och det behövdes faktiskt och sen cyklade jag vidare. Jag tog det riktigt försiktigt och när jag kom ut ur stan så var det faktiskt halt på cykelbanorna. Det var obehagligt. Rakt fram gick bra men vid varje sväng saktade jag ner till knappt styrfart. Överdrev kanske men jag ville verkligen inte ramla en gång till. Jag klev till och med av och ledde cykeln en gång. Det tråkiga var också att det var medvind men jag vågade inte utnyttja vinden utan cyklade sakta och försiktigt hela vägen till Lund.

Jag kom fram med ett rejält blåmärke på låret, ett skrapsår på armbågen och en trasig jacka men det kunde gått värre, att ramla på cykel är ingen lek.

Så nu har jag bestämt om mig igen. Det var ju inte världens smartaste sak att ge sig ut idag. Jag tänker visst cykla regelbundet och ofta men inte förens det slutar vara halt. I morgon ska jag lämna in min cykel till Kjell, min cykelvårdare, för lite renovering och fixning. Mer om det en annan dag.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *