egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

att kalla sig själv för konstnär

Under förra året började jag fundera på vad det är jag vill göra med mitt skapande. Jag har ju under de senaste åren utvecklat skapandet med både nya tekniker och fördjupat kunnande. Slöjdlärarutbildningen i Linköping ”tvingade” mig in på nya tekniker som jag sedan fortsatt att jobba med. Vävningen är ett sådant exempel. 

 Jag har ju till stor del fokuserat på vad jag vill kalla konsthantverk. Alltså bruksföremål skapade med handen med ett konstnärligt uttryck. Jag har gjort många kuddar och många filtar. Det jag har börjat utforska nu är mitt rena konstnärskap. I min värld kan en kudde eller en filt visst vara konst så klart.  

Men om jag går ifrån att någonting ska vara ”användbart”, vad kan jag då skapa? Det är det jag vill utforska. Jag har flera konstprojekt på gång som jag skrivit om här tidigare. Tavlorna med franska knutar är ett av dem. Jag håller på med ullen jag fick i somras, jag spinner garn som jag sedan ska väva med. Jag har en idé på en stor tovad tavla. Allt det här kommer jag att visa upp när jag och mina vänner Katarina och Clara i Garderobsverkstan har vår utställning till påsk. Då får ni gärna komma till Simrishamn och ta del av vårt skapande.  

Det känns läskigt att kalla sig själv för konstnär men att skapa textil konst har jag ju gjort länge så nu tänker jag våga kalla mig konstnär. Jag är konstnär.   

Dela på facebook

2 svar

  1. Självklart är du konstnär 👩‍🎨.
    Det jag har sett av ditt skapande då har du alltid ett konstnärligt uttryck, även om du skapat är bruksföremål.
    Du är också mkt skicklig beträffande de olika teknikerna. Mvh Mariana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *