egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Den blå filten

För fjärde gången har jag varit med i en crochet-a-long, en CAL. Det betyder typ ”virka med”. Varannnan vecka under ett år får man ett mönster på en virkad ruta, totalt 24 rutor som man sen syr eller virkar ihop till en filt. Det är en kvinna som heter Tamara Kelly som driver www.moogly.com som har det. Hon knyter ett antal virkdesigners till sig varje år som skapar mönster till nya rutor. Här är de tidigare filtarna jag virkat:

Denna gången ville jag ha en filt som skulle passa på på gästsängen där jag har mina vävda och broderade kuddar som går i blått. Jag valde tre blåa nyanser och en naturvit men för att få lite mer liv i det hela så la jag till tre spotfärger; gul, organge och rosa.

Rutorna är i 30×30 cm stora. Här är ett exempel på en enskild ruta.

När alla är virkade och klara är det dags att blocka rutorna. Det betyder att man tvättar/blöter ner rutorna och sträcker ut dem för att torka. Då släpper spänningar i garnet och rutorna blir släta och kvadratiska.

Som ni ser ovan har jag även använt ett grönt garn. När jag kom till att jag skulle virka ett monsterablad insåg jag att det behövde vara grönt förståss. Jag bestämde även att göra en ruta i egen design och då använde jag det gröna även på den. Den rutan är dessutom den enda som har en grön kant runt.

Jag virkade en kant runt när jag sytt ihop alla rutor, det var varmt och skönt.

Den färdiga filten behöver ju märkas så det syns att jag har gjort den, både med min etikett och med min signatur. Jag är mycket nöjd med resultatet.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *