egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Myrsloken

Jag har berättat förut att jag gärna virkar djur till nyblivna bebisar i min bekantskapskrets. Nu var det lilla L som skulle få ett djur och hennes mamma hade önskat sig en myrslok. Så det var bara att börja med att googla – hur ser en myrslok ut. Ja, den är brunaktig, har en jättelång nos och en yvig svans. Bakbenen är mycket kraftigare än frambenen och så har de små öron och ögon. Från en sagobok fick jag idéen att myrsloken skulle sitta ner. Jag valde ut färger i ett av mina favoritgarn, Catania, beige och brun i olika nyanser och så lite rosa, gult och orange.

Myrsloken var rolig att virka, lite utmanande men det är ju det som är roligt. Att jag får lov att tänka lite och prova mig fram. Jag fotade myrsloken på stranden i Simrishamn en strålande septemberdag.

Av garnet som blev över virkade jag ett par grytlappar till bebisen mamma också.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *