egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Search
Close this search box.

Virkad filt med ränder och rutor

Foto: Anna Kånåhols

Jag hade en massa ullgarn kvar från olika projekt och insåg att det skulle räcka till en stor filt. En stor svart/vit/grå virkad filt med färgglada streck och små, små mormorsrutor infällda. Det var min plan. Denna filt växte fram i mitt huvud under en period. Det kan ta olika lång tid, endel saker är liksom färdiga när de poppar upp i huvudet medan andra kan behöva ligga där inne och mogna och utvecklas. Inspirationen till denna filt var dels de ullgarner jag hade och att jag på något sätt ville ha med kvadraten som form, om än i en liten skala.

Jag valde att virka halvstolpar fram och tillbaka av detta tvåtrådiga ullgarn med virknål 6 vilket gör det ganska glest. Halvstolpar är ett av mina favoritmaskor och passar bra i en filt för maskan ser likadan ut från båda sidor, fram- och baksidan.

De små mormorsrutorna virkade jag separat och sen virkade jag in dem bland halvstolparna.

Det krävdes lite tankeverksamhet och planering längs med arbetet för att få till balansen på mönster och färger.

Det är varm och gosigt att virka på en stor ullfilt.

Det färdiga resultatet.

Den här filten hade jag ingen plan för vad som skulle hända när den var färdig. Den låg flera månader och väntade tills jag kom vems filten var. Det var ju självklart att min svägerska Anna skulle få den i 50-årspresent! Den sista bilden är filten på sin plats, på deras säng.

Foto: Anna Kånåhols

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *