egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Rosa kappa

När jag fyllde 50 år för ett par år sen var vi i New York. På min födelsedag fick jag spendera en lång stund i den klassiska tygaffären Mood. Min stackars man satt på en bänk och väntade på mig. Vet inte hur länge jag var där inne. Hursomhelst så köpte jag material till en kappa på Mood; ett starkt rosa ulltyg, ett mönstrat sidenfoder, ett rosa skinn, ett skarpt orange skinn och tre stora oranga knappar.  Sen kompletterade jag hemma med några vadmalsbitar och ett grannlåtsbroderi som skulle blivit nåt annat.

Del av skissen av den blivande kappan:

Ena ärmen hade jag tänkt mig nunotovad. Det betyder att man tovar ihop ull och siden. Dessutom skapade jag ett mönster av ull ovanpå sidenet. Mönstret inspirerades av fodertyget. Nedan kommer ett antal bilder på tovningsprocessen:

Till kappan virkade jag små blommor i ett ullgarn som jag nåltovade fast och sen broderade stjälkar:

Kappan som den blev. Fickan sydde jag dubbel, en smal mobilficka i skinn och en lite större ficka i ull. Det var delvis rätt tungt och sy i skinnet och lite fick jag sy för hand:

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *