egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

vädergud – weather god

Dagen började bra, kände mig pigg i benen faktiskt och det var hyfsat lättcyklat de första 1,5 milen. Sen kom det backar också, vad trodde ni? Tog mig från Indalsälven mot Ångermanälven och efter Långsele så cyklade jag längs älven. Först väster om älven och sen över en bro som de höll på att underhålla. Som tur var fick man gå och cykla över men de sprutade vatten på den nylagda betongen som dock var tillräckligt hård för att gå på. Fortsatte längs östra stranden av Ångermanälven. Den så kallade turistvägen gick ganska nära vattnet hela tiden. Det var bara stigningar varje gång det kom ett kraftverk förstås. Det var vackert. Det verkar vara väldigt bördigt vid älvstränderna för det växer tjocka buskage med mycket lövträd. Medvinden var med mig idag igen utom vid ett par tillfällen när vägen hade svängt lite mycket. Jag måste ha en vädergud som beskyddar denna resa, det är nästan så man blir religiös på kuppen. Det har hittills inte regnat, varit motvind eller kallt. Jag är glad så länge det varar. Idag när jag kom fram till campingen ville då denna vädergud skoja lite med mig så jag fick några regnstänk som fick mig att snabbt slå upp tältet, in med grejorna och mig själv och sen kraschade jag där inne och orkade inte göra nåt på en lång stund. Nu har det blivit lite svalare, frös till och med när jag var ute så jag ligger i tältet och har det varmt och mysigt. Ikväll blir det extra tidigt för jag är sååå trött. I morgon ska jag vila här i Näsåker men tänkte också passa på att kolla på hällristningar som finns här vid Nämforsen.

The day started out good, my legs felt light and strong and it was pretty easy biking the first 15 km. Then came the hills, what did you expect? I went from one river valley to another. In the river valley I was coming to, Ångermanälven, the roads where much closer to the shore than the river I biked along yesterday, Indalsälven. I started on the west side of the river and then I passed it over a bridge they were doing maintenance on, you were only allowed to walk or bike the bridge and they were spraying water on the concrete, but it was hard enough to walk on. Continued on the east side of the river. There was only some uphill biking at each of the hydro power stations along the river. It must be very good soil along the river; it is thick bushes of hardwood (leaves) in contradiction to most Swedish softwood forests with pine and spruce. The wind was mostly with me today as well except when the road turned to much but that is not the wind’s fault. I must have a weather god watching over this trip. It has not rained, not been any head wind and not been cold. I am so thankful the longer it stays like that. Today when I got to the camping place this weather god wanted to play with me some so I got a few raindrops that made me get the tent up real quick and in with the things and myself fast. Then I just crashed in my tent completely drained doing nothing for a long time. Now it has actually cooled off some so I am in my tent where it is warm and cozy. I will for sure have an early night tonight because I am sooo tired. Tomorrow I will rest here in Näsåker but I will also check out the petroglyphs down by the river. More about that tomorrow.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *