egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

knott – mini monsters

Jag hade lite svårt för att sova igår kväll. Tänkte att får jag bara kissa så somnar jag nog. Drog upp dragkedjan och stack ut huvudet och som i ett trollslag så sticker det i hela ansiktet och sen på resten av kroppen eftersom jag bara hade en kortärmad och kortbent pyjamas på mig. Det var knottanfall. Jag har aldrig upplevt nåt liknande och jag är glad att det var lite skumt ute så jag inte kunde se, jag var antagligen helt svart av knott på kroppen. Uträttade snabbt mina behov och in i tältet. Vet inte hur mycket jag drog in men det kändes som det kröp på hela mig länge. Somnade tillslut. På morgonen var det inte lika illa som på natten men knotten var fortfarande där. Premiäranvände min myggluva, snygg va’? Om vi stod ute på vägen med vår frukost så var det ok. På väg igen, fortfarande med sällskap av Åsa. Vi måste ha campat på högsta punkten av vägen för morgonen bjöd på härliga nerförsbackar. Vi rullade på till Bollnäs där vi passade på att fråga om vägval. Vi hittade ett gäng karlar som hade fikarast från sitt markarbete utanför ett kafé. De engagerade sig ordentligt och gav tips om vägar och tog fram egna kartor och bjöd på kaffe. De bekräftade att dagens vägval bestod av asfaltsvägar hela vägen till Delsbo. Skönt. Norrut, norrut, norrut. Mycket uppför och nerför. När vi vek av mot Delsbo så kom Uppförsbacken med stort U. Jag var helt slut och solen hade precis tittat fram också efter en molnig förmiddag. Varmt och brant var det så vi gick uppför. Nu spelar det inte så stor roll om man går i 4-5 km/h eller cyklar i 6-7 km/h. Långsamt går det uppåt ändå. Kämpade oss framåt och nådde tillslut Delsbo efter ca 10 mil idag igen. Efter middag på campingen kom Claes och hämtade Åsa, vår del tillsammans var slut. Det har varit två fantastiska dagar och verkligen två dagar jag har behövt sällskap genom dessa tillsynes oändliga skogar. TACK ÅSA!!! Nu sitter jag här själv igen. I morgon ska jag ta ännu en vilodag faktiskt. Tyvärr har jag fått lite ont bakom höger knä, i den innersta av senorna mellan baksida och vad. Så jag tänker vila i morgon och hoppas att det känns bättre på fredag.

I had trouble going to sleep last night. I thought if I only got to go to the bathroom=forest then I would be fine. I pulled the zipper and put out my head first. Instantly I felt a prickling pain sensation in my face and then on the rest of my body since I had a short sleeved and short legged pyjamas on. It was an attack by midges, big time. (I don’t know if that is the right word of these very, very tiny biting flies that comes in millions) I have never experienced anything like that but I am kind of glad that it was almost dark outside because I think I was probably covered by these awful things. I did what I needed very quick and back into the tent. I don’t know how much I brought with me but I could feel in crawling and itching for a long time. When we woke up the next morning they were still there but not to the same extent as last night. I got to use my mosquito hat, nice eh? On the go again, still with company by Åsa. We must have camped on the very highest point of the road since we got some long downhill to start the morning with. We biked towards Bollnäs where we asked some guys about the choice of roads. They were very helpful and brought out own maps and gave us coffee and told us that the road we had planned was not gravel. Nice. North, north, north. A lot of uphill as well as downhill. After biking for several hours we came to the Hill with a capital H. I was very tired, the sun had come out after being away all morning. Warm and steep so we actually walked up, the speed would have been the same anyway when it is that steep. Finally we were in Delsbo after yet another 100 km. After dinner Åsa’s husband came an picked her up, our part of the journey had come to an end. We have had two fantastic day and two days where I really needed company thru these endless forests. THANKS A LOT, ÅSA!!! Now I am all by myself again. Tomorrow I will actually take another break. I have some pain behind my right leg so I am going to rest tomorrow and hope that it feels better on Friday.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *