egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Bromsar, breaks

Hann inte skriva igår för jag grejade med min cykel. Direkt från jobbet och till cykelaffären för att hämta min cykel. Den var färdig och nu sitter det rätt växlelkransar bak också. Jag kommer att klara av branta backar nu. När jag väl kom hem med cykeln märkte jag att det inte stod rätt till med bakbromsen, den låg liksom i och bromsade. Suck. Men då pallade jag inte att ta tillbaka cykeln till verkstan så efter maten gick jag ner i källaren och började skruva. Inte bra. Jag har sk cantivleverbromsar och dessa har i princip en skruv som när man skruvar loss den gör att man kan flytta bromsklossen i alla riktningar. Det är väl bra kanske men sen att få till rätt vinklar och avstånd och hålla i och slutligen skruva fast skruven så har allt flyttat sig igen… Jag gav upp efter några försök och ringde K, min cykelmek. Jag tog med cykeln på bilen och åkte dit. Länge försökte han skruva och justera, skuva och justera tills det började skymma och vi nog insåg att bromsklossarna är lite snett utslitna. Kanske det är lättare om vi skaffar nya bromsklossar. Cykeln blev kvar hos K och jag åkte hem.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *