egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Jag stickar, i’m knitting

Jag har börjat sticka! Det var många år sen jag höll i ett par stickor. Det är min kära mor som alltid stått för stickningen av många fina saker genom åren. Hon stickade ju för inte så länge sen ett par knärvärmare till mig. De är grymt varma och bra när det är kallt ute. Men de är ganska tjocka och dessutom lite stickiga att ha direkt på huden. Jag har haft dem utanpå långkalsonger nu när jag cyklat, då har det inte kliat. Jag kände att jag behövde ett par lite smidigare och mindre kliiga knävärmare som går att ha till och med utan långkalsonger eller ens överdragsbyxor. Så jag tänkte att jag försöker sticka ett par själv den här gången. Och gissa vad jag stickar i? Jo, naturligtvis i merinoull! Vad trodde ni? Mitt absoluta favoritmaterial. Jag har stickat en knävärmare och börjat på nummer två och det har gått riktigt bra och kul är det också. Nu när jag vet att det finns ett så tunt och fint merinoullgarn så har jag börjat fundera på en ganska tight, tunn stickad tröja i just detta garn som jag kan ha med mig på resan. Men trots mitt nyvunna stickintresse så vet jag min kapacitet och tillgängliga tid så jag får fråga min kära mor om hon kan sticka en sådan tröja. Skulle du vilja det? Jag fixar garn och mönster!

I have started knitting! It was many years ago since I held a pair of sticks. It is my dear mother who usually makes all the wonderful things. She did make a pair of knee warmers not long ago. They are really warm and good when it is cold outside. But they are fairly heavy and also a litle bit itchy to wear on your skin. I have had them on top of some pants when I have been biking, then it has been ok. I felt that I needed a pair of lighter and less itchy knee warmers that I can have next to my skin. So I thought I’d knit a pair on my own. And guess what kind of yarn I am using? Of cource merino wool! What did you expect. My absolute favourite material. I have knitted one and started on the second knee warmer and it is going very good and it’s fun as well. Now that I know that such a nice yarn excists I have been started to think about a fairly tight, thin knitted sweater in merino wool to bring on my trip. But despite my newly discovered knitting interest I know my kapacity and available time so I will have to ask my dear mother if she would knit such a sweater for me. I will get her the yarn and pattern. Do you think she will do it?

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *