egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Varmt fast kallt, warm but cold

Jag tänker avsluta serien om temperaturer med en liten reflektion. Tänk att temperaturer och hur de upplevs är relativa även om en temperatur i sig är ett ablsout mått.  Jävluskylan gav äntligen med sig och i onsdags morse var det  ”bara” -19°C. Jag vet inte om jag ens åkt slalom i så kallt väder förut, nu kändes det helt klart hanterbart.  Vi gav oss iväg till liften när de öppnade klockan nio. VM 8:an (liften heter så), som är en stollift, åkte upp och när vi närmade oss avstigning ungfär halvvägs upp på Åreskutan ”slog värmen emot oss”, det var ju bara -7°C där uppe. Dessutom sken solen, det blev en perfekt skiddag. Idag är det kring -9°C men snöar lätt. I morgon bär det av söderut igen via Mora och vi kommer till Malmö igen på söndag.

e I am going to end the temperature series with a small reflection. Temperatures and how they are persieved are relative even though temperature as such is an absolute measure. I’ll explain what I mean. Wednesday the terrible, terrible cold weather finally gave up and the temperature in the morning was ”only” -19°C. I don’t know if I have ever skiied in that cold weather before this week but now it felt kind of comfortable. We set off to the lift when they opened at nine in the morning. The lift took us up and when we reached the end about half way up the mountain the ”warm winds” hit us, it was only -7°C up there. On top of that it was sunny and it turned out to be a perfect ski day. Today it is -9°C and snow in the air. Tomorrow we have to turn south again and start the trip home. We will go via Mora and end up in Malmö on Sunday.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *