egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Mina fyra UPP

Jag gillar hösten. Nåja, jag vet att det inte är höst än, faktiskt högsommar fortfarande, men det jag gillar är nog nystarten efter semestern som ju oftast infaller  när det börjar bli höst. Just nu är det givet att nystarten gäller träningsupplägget inför egotrippen nästan sommar. Och… jag har sagt det förr och säger det igen. Nu efter semesteruppehållet ska jag inte gå ut för hårt, jag ska ta det lungt i början och trappa upp långsamt. Så värst lugn start kanske inte 24 mil på cykel förra helgen räknas som. Det slet rejält på knäna så jag behöver bygga upp kroppen så den orkar hela vägen till Kebnekaise. Jag har bestämt mig för att dela in tiden fram till avresan i fyra block som jag kallar mina fyra UPP:

UPP-start under augusti och september då jag tänker inleda med en sjudagars yoga-”kur” och sen forsätta med cykling till jobbet ett par dar i veckan och yoga en gång i veckan. Promenader också. En försiktig början.

UPP-trappning blir det under oktober och november då jag tänker lägga till styrketräning och också eventuellt lite spinning mot slutet.

UPP-byggning blir det december till mars. Då blir det spinning som ersättning för cykling ute (vågar inte cykla med rädsla för halka) och styrketräning. Denna period ska bygga stryka och kondition.

UPP-loppet kommer i april till juni då fokus kommer att ligga på cyklingen framförallt. Jag tänker ”bli ett” med min cykel.

Varje UPP-block kommer jag att detaljplanera när det närmare sig. Just nu laddar jag inför sjudagarsyogan som jag tänker börja på lördag. Jag kommer att vara gräsänka utan barn en vecka och tänker då passa på att yoga varje dag i en vecka. Det blir som en minivariant av den stora utmaningen (se 2009-01-08). som jag genomförde i maj förra året, 30 yogapass på 30 dagar.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *