egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Search
Close this search box.

excentrisk träning

Idag har jag varit hos min sjukgymnast. Hon tittade, klämde och böjde på knäet. Enligt henne så såg det ut som om mitt högerben inte hade lika (mycket) muskler som vänterbenet. Hennes rekomendation var att styrketräna benen ett i taget och excentriskt. Excentriskt innebär att man i till exempel i benpress anväder båda benen att från böjt läge sträcka men att man sen på tillbakavägen håller emot med ett ben bara till böjt läge igen.  Och det ska vara tungt, max 8 repetitioner skall man klara. Det kan ta ett tag men det bygger upp styrkan i benen. Jag är kart taggat att sätta igång. Men för att fortsätta på temat från den 28/2 så känner jag att en förkylning är i antågande. Jag nyser, det rinner i näsan, gör ont i huvudet och känns tungt i bröstet. Ja, ja, det är väl bara att genomlida.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *