egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Search
Close this search box.

knäproblem

Nu har vi kommit hem från skidsemestern. Hemresan gick bra. Det var bara lite jobbigt för knät. Under veckan har den kommit krypande, smärtan på framsidan av knät. Det gör mest ont att sitta still med böjt knä (därav bilproblem) och att sitta fastspänd i slalompjäxor och skidor med böjt knä i en sittlift har varit en plåga. Mycket bättre att stå i en släplift. Beroende på underlag och hur brant det varit har det gjort ont också. Om jag varit tvungen att åka med riktigt böjda ben har det känts mer än om man kan åka carving med lite mer sträckta ben. Jag hade något liknande efter fjällvandringen i somras. Då kom det sista dagen när det var nerför i nästan två mil.

Som den ”hemmadiagnosiker” jag är har googlat lite och det jag har hittat som stämmer bäst är något som heter chondromalaci eller ”främre knäsmärtsyndrom”. Det står visserligen att det främst uppträder på tonårsflickor och där platsar jag ju inte riktigt. Det jag har läst om det är att det gör ont under gång i nerförsbacke, huksittande och långvarigt sittande med böjda ben vilket ju stämmer bra. Vad göra åt det? Tja, vad jag kan läsa ut är att det inte finns så mycket att göra, stryketräning för att stärka benmusklerna lär hjälpa. Tror att jag skall kontakta sjukgymnast på jobbet för att få lite hjälp. Har dock inte känt detta när jag cyklat så jag är optimistisk.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *