egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

skön dag – nice day

Så var ännu en vilodag snart till ända och vilat har jag gjort ordentligt. Igår kväll var jag så trött så jag somnade redan vid åtta och sen sov jag i tolv timmar. När jag vaknat så låg jag kvar och kollade datorn lite. Steg upp och köpte en kaffe och kanelbulle till frukost (bara på vilodagar, annars är det gröt som gäller). Tog en promenad och kollade på hällristningarna. De låg precis nedanför campingen här. Mäktig fors eftersom kraftverket släpper på sk ”turistvatten” vad jag förstår, annars är det väl rätt lugnt så här års och inte så stor produktion av el. Hällristningarna var fina och fanns i mängder. Ute i älven fanns ett par öar också dit man inte kom men där skulle finnas ännu fler ristningar. I Barna Hedenhös på vinterresa i Sverige är de här vid Nämforsen och ser på när hällristningarna skapas. Jag tog också en tur in till byn och käkade en räkmacka till lunch. Sen blev jag trött igen så jag la mig och vilade ett par timmar. Det var hur skönt som helst, varmt i tältet men ändå en fläktande vind eftersom jag hade öppet, musik i öronen och så dåsade jag bort. Detta är semestern under denna resa, att bara ta det lugnt, det finns inga måsten. När jag vaknat fixade jag in lite bilder i datorn och fortsatte göra ingenting. En tur till affären och fixade lunch till i morgon och till om med frukostmjölk för det finns en kyl här. Jippi. Nu har jag ätit och sitter och jäspar redan fast klockan inte ens är åtta. Blir en tidig kväll i kvälloch en tidig morgon i morgon bitti. Då ska jag till Åsele.

So was one more resting day almost ended and rested is the only thing I have done basically. Last night I was so tired that I went to bed already at eight and then I slept for twelve hours. After waking up I stayed in bed checking the computer some. Got up an bought coffee and a cinnamon roll for breakfast (only on resting days, otherwise it is oat meal porridge). I took a walk to check out the rock carvings by the river. It was very close to the camping site. The river was impressive even though it is a hydro power station there but as I understand they were opening the gates for “tourist water” to really get a stream in the river. The rock carvings were many and really nice. They oldest of the carvings are about 6000 years old. After this I went in to the village and had a shrimp sandwich for lunch. Then I got tired again so I laid down for a couple of hours. It was so nice, warm in the tent but still a cool wind since I had the tent open, music in my ears so it was not difficult to doze off for a while. This is the real vacation part of this journey, just relaxing, no musts. When I woke up I worked with the photos in the computer and continued doing nothing. A trip to the store getting lunch for tomorrow and even milk for my breakfast since there is a fridge here. Now I have eaten and I am already yawing even though it is only eight. It will be an early night tonight and an early morning tomorrow. Then I am going to Åsele.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *