egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

grävskopa på vägen

Idag har det varit en händelserik dag och än är den inte slut. Jag gick som vanligt upp tidigt och lyckades komma i väg klockan 7. Det var en lugn härlig morgon. Vägen norrut mot Askersund gick mestadels genom skogen, långa upp- och nerförsbackar genom det böljande landskapet. Det var tyst, bara fågelkvitter hördes. Träden silade solen ner på vägen där jag oförtrutet trampade på. Ett rådjur, några tranor och en vettskrämd mullvad var några djur längs vägen. Framåt niotiden började kaffetarmen suga och jag behövde dessutom en toalett och som av en händelse låg Aspa herrgård där; egentligen ett hotell men jag kunde få lite kaffe och en macka från frukostbuffen. Kände mig lite felplacerad i denna vackra gamla miljö med svettiga cykelkläder. Stärkt av fikat fortsatte jag norrut. Strax innan Askersund hade de byggt en ny väg, en sån där förfärlig mitträckesväg, i alla fall ur en cyklists perspektiv. Som tur var fanns gamla vägen kvar och de höll på att bygga anslutningarna till nya vägen. Jag fick leda cykeln en kort bit genom gruset innan jag kunde fortsätta på en tom väg. Ingen kom ju varken av eller på typ. När jag kom till andra änden av vägen stod där en grävskopa och grävde upp sprängsten . Hur i hela friden skulle jag komma förbi där? Men grävmaskinisten visste råd. Jag fick lasta alla mina väskor i skopan och så flyttade han över dem till andra sidan spängstenen medan jag kunde släpa cykeln samma väg. Så mina väskor har åkt grävskopa. Fick en liten pratstund med grävmaskinisten och dumperföraren. Ett helt oväntat möte som blev rätt så roligt. Vidare norrut igen. Efter vägen växte det smultron. Stannade. De smakade himmelskt. När jag hade ätit några så såg jag den, ormen som låg där och lurade. Tror det var en snok men jag gav snabbt upp mitt smultronätande. I Fjugesta orkade jag inte mer och som tur var fanns en camping i direkt anslutning till utebadet. Jag tältar praktiskt taget bredvid bassängen. Som lite kuriosa kan jag berätta att i slutet på 70-talet var jag precis här på simläger. Jag skrev att händelserna inte är slut än. Det som återstår är lite kultur. Precis här på badet/campingen är det revy ikväll, en sommarfars som heter ”Rakt i spat”. Jag har köpt biljett och man får mat också. Perfekt.

Today alot happened on my tour. I went up early as usual and managed to get going before 7. It was a calm and beautiful morning. The road went mostly thru the forest, long not steep up- and downhills thru the landscape. It was quiet, only birds singing. The trees gave some shade on the road I was biking, on and on going north. A deer, some cranes and a terrified mole were some of the animals along the road. A couple of hours later I really got the crave for some coffee and I needed a toilet really bad as well and poff like Harry Potter with his wand there it was, an old mansion turned into a hotel. I got what I needed but I felt kind of odd in that beautiful old building with my sweaty biking clothes. Energized I continued. And what turns up. A new road just finished. One of those roads with a wire in between the lanes, not a high way type but a simpler but safe road, at least for cars. Impossible to go on with I bike. Now what? Fortunately the old road was still there and they were building the ramps from the old to the new road. I had to go thru some gravel before getting to the old, nice, very empty road. At the end of the old road the ramp construction were still very much ongoing. A backhoe was shuffling big rocks and putting them on a dumper. How would I get past that? The man in the backhoe knew. I got to put my bags in the backhoe and he carefully moved them to the other side while I was struggling getting the bike there. I had a chat with the two workers. A completely unexpected meeting and experience, but fun. Continued north. Along the road were some wild strawberries. I stopped to pick some and they tasted like heaven. When I had had a few I saw it, the snake laying there. I think it was a harmless one but still, I did not want any more. Finally I found a camping place again. It was a combined pool and camping so I was practically camping next to the pool. As a curiosa I actually was at a swim camp in this very pool back in the late 70’s. In the evening I even got to see a play that they put up, also at the pool.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *