egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

en bra dag – a good day

Så har jag klarat av första etappen. Grymt nöjd att jag verkligen kom iväg. Nu gäller det bara att se hur långt det håller! Med tur och vilja går det kanske hela vägen. Förra resan var jag etthundra procent säker att jag skulle klara det, det fanns liksom inget annat. Denna gång är jag mycket mer ödmjuk inför uppgiften. Jag vet hur svårt det är. Startade i morse klockan 7. Maken och sonen vinkade av mig och sen var jag själv, på väg norrut, på väg mot äventyret. Cyklade genom ett morgontomt Malmö; såg en kvinna med en morgonpigg bebis och ett yngre par antagligen på hemväg från krogen. Kände kontrasten mot båda. Under färden försökte jag känna efter om den där osynlighetskänslan från förra gången skulle dyka upp. Det gjorde den aldrig, det kändes och känns fortfarande bra., dvs jag längtar inte hem ännu. Följde det jag lovat mig sjäv (och min sjukgymnast) att vila ofta, redan i Bjärred stannade jag första gången, efter en timmes cykling. Sen flöt liksom dagen på. Vid halv 11 stannade jag vid ett fik som i och för sig inte öppnade förens 11 men jag satte mig på en bänk och vilade och väntade på kaffet. Då hade jag redan hunnit mer än halvvägs, drygt 5 mil. Lunchen köpte jag i Röstånga och åt nån timme senare vid vägkanten. Det var varmt, varmt, varmt. För varmt för att cykla egentligen, men med mycket vatten och coka-cola har det gått bra. Sista biten tyckte jag gick sakta. Hade siktet inställt på Örkelljunga hela dagen och det gick vägen. Strax före 3 rullade jag in på campingen. Nu har jag duschat och lånat en stol av en granne, detta dels för att det är skönare att sitta och skriva men också för att underhålla ”socialnivån” så att inte den sjunker under mingränsen. Förra resan var just ensamheten något som var svårare än jag kunde föreställa mig innan så genom att prata, åtminstone lite, med folk så tror jag att jag klarar mig bättre. Nu ska jag snart gå och koka gröt till mig. Fick inte med mig nån mat och jag orkar inte cykla iväg för långt och köpa. Men jag klarar mig nog.

e First day to be ticked off. Really satisfied that I actually started. Now we will have to see how far I will get. With alot of determination and luck it might go all the way. Last trip I was on hundred percent sure that I would make it, there was no other option. This time I am far mor humble over the challange. I know how hard it is. I started at 7 htis morning. Husband and son saying goodbay, waving. Then I was alone, heading north, on my way to the adventure. I biked thru an empty town of Malmö; saw a woman with a early morning baby and a young couple probably on their way home from some club. I felt the contrast to both of them. During the trip I looked for that invisible feeling that I had last time all form the beginning. It did not show up, it felt and still feels good, in other words, I am not home sick yet. I did follow what I promised myself (and my physiotherapist) to rest often, already after one hour of biking I took the first short rest. Around 10:30 I stopped at a cafe that did not open until 11 but I just sat down and rested until I could get that cup of coffee. I was then already half way. I bought lunch and ate it later. It was warm, warm, warm. Too warm to bike but with alot of water and coke I did allright. The last part felt long. I had my goal set to Örkelljunga all day and I made it. Just before 3 pm I was at the camping place. Now I have showered and also borrowed a chair from the neighbours. For two reasons. First the most obvious that it is much easier to sit and write than to be on the ground. Second to boost my social level so that it will not sink under minimum. Last trip it was the lonliness that was the most difficult to handle so by talking to people, at least a few words, I believe that I will do ok. Now I need to get me some food. I did not bring any specific dinner so I will have to fix oat porrige. Supposed to be for breakfast but it will do for dinner as well.

Mycket grejor blir det, 23 kg packning fördelat på fem väskor plus tält och ryggsäck på pakethållaren.

e Alot of stuff. 22 kilos divided into 5 bags and the tent and backpack on top of the rear bags.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *