egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

Fotboll för hela slanten

Mycket fotboll blev det den här helgen. Två matcher med sonens lag fast han spelade bara den ena matchen. Vinst! Sen fick jag följa med på MFFs hemmamatch idag. Maken kunde inte så då fick jag äran att följa med sonen. Det var första gången på nya arenan. Den var riktigt fin och det var kul att kolla på fotboll. Tyvärr slarvade MFF bort segern som de skulle kunna ha haft men 2-2 är ju i all fall en poäng.

Men en sak gjorde mig upprörd. Det var i slutet av matchen och Gais hade precis kvitterat till 2-2. I en närkamp fick Gais målvakt en redig smäll och låg kvar på plan, det kom tränare och läkare etc in till honom. Och vad gör då Malmösupportrarna? Gapar, skriker, buar, kastar in saker och tycker att han ska resa på sig, att han bara slöar… Vad är det som gör att helt normala vuxna män (för det är mest män) helt förändras när de kommer in på en fotbollsplan? Varför är det ok att skrika att man hatar nån eller att bua på nån som är skadad? Varför ropar klacken ”Hata, hata, hata Göteborg”? Varför är det ok?  Varför ”hatar” man sin motståndare? Varför är det ok att skrika ”domarjävel”? Hur många av dessa män skulle göra något sådant  utanför fotbollsarenen? Och det spelar ingen roll att det står små barn och hejar bredvid, nej vräk ur sig alla fula ord man kan på en gång. Jag tycker faktiskt det är kul att gå på fotboll och stämningen när klacken sjunger är fantastisk men just detta konstiga uppförande kan få mig att tveka nästa gång jag får chansen att gå.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *