egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

tre viktiga lärdomar

Nytt År. 2009. Nu kan jag säga: Nästa år ska jag iväg! Det känns bra. Fast det är fortfarande 548 dagar kvar. Avresan har jag satt till den 4 juli 2010. Jag kommer att ha hela juli och en bit in i augusti på mig att avverka hela sträckan. Det finns tre viktiga saker som jag lärde mig från förra resan som jag tar med mig i planering och genomförande av denna resa:

1. Mer tid att ta mig till Kebnekaise

Förra resan hade jag beräknat 21 cykeldagar upp, med ett snitt på minst 10 mil per dag. Det är för mycket. Det är ingen konst att cykla 10 mil på en dag men att göra det varje dag. Jag måste kunna känna att idag orkar/vill jag bara cykla 5 mil, här var det vackert, här stannar jag utan att dagssnittet ryker all världens väg.

2. Fler cykelmil i benen innan

Jag var nog helt ok tränad. Det var inte det som gjorde att jag var tvungen att ge upp. Fler mil ger inte bara bättre fyskiska förutsättningar utan också mental förberedelse för mil efter mil ensam på vägarna.

3. Helt frisk när jag åker

Självklart kanske men ändå gav jag mig iväg förra gången med hosta…

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *