egotrippen

min sida om mitt skapande, välkommen!

Sök
Stäng denna sökruta.

dag 4 – tillbaka på banan

104 km

Vaknade hos Elsa och Sture efter en god natt sömn. Fick frukost, tog farväl av mina nya vänner och kom iväg vid halv åtta. Cyklade ut mot gamla E4an igen och styrde norrut mot Jönköping. Det var relativt plant och flöt på bra. Jag var pigg i både ben och huvud. Nerförsbacken till Jönköping var inte att leka med, den var lååång. Träffade några tyskar i backen ner. De var på väg till Visingsö så väl nere i Jönköping skildes vi för att åka på var sin sida om Vättern. Jag skulle åka på västra sidan hade jag tänkt. Jag åt hamburgare till lunch och gav mig sen i kast med backen upp från Jönköping. Alla som cyklat Vättern runt vet jag pratar om. En bit upp följde jag en skylt med en cykel och som det stod ”Runt Vättern” på. Det var dumt. Jag hamnade i en redig omväg över nåt jäkla berg som var så brant att jag fick leda cykeln. Fick fråga mig fram och hittade tillslut tillbaka till 195an norrut mot Hjo. Det var tidvis lite läskigt att cykla den vägen, smalt och mycket trafik. En timmerbil körde farligt nära en gång. Sen började det regna. Fick ta på mig den gula västen för att synas bra. Insåg framåt eftermiddagen att jag inte skulle hinna ända till Hjo som jag hoppats. Som tur var fanns det en privat husvagnscamping som tog emot mig precis när jag behövde en camping. Jag lagade mat och låg sen vid mitt tält och skrev dagbok och tittade utöver Vättern och Visingsö. Insåg att idag hade det varit precis så som jag trodde och hoppades innan; jag kände mig stark och jag var stolt över det jag höll på med.

Dela på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *