Det här är min egotripp; att skapa saker och visa och skriva om dem här.

________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

bebissaker

2018-09-03

babynest

I somras blev jag gammelfaster, alltså min brors dotters lilla pojke kom till världen. Nils heter han och är en riktig liten sötnöt. När jag fick veta det gick mitt kreativa jag igång förståss, riktigt roligt att få lov att göra bebissaker. Först frågade jag den blivande mamman Carro om hon inte ville ha ett babynest, för det ville jag sy. Sån tur att hon ville det! På frågan om färg svarade hon nåt åt grått/vitt/svart. 

När vi var i USA förra året köpte jag med mig hem färdigklippta rutor till lapptäcke. En packe med prickiga rutor i färgskala vitt/svart/grått/brunt/beige och en packe i prickiga rutor i regnbågens färger och fler därtill. Nu äntligen hade jag hittat användningsområdet för dessa rutor, ett babynest till Nils. 

Jag kollade på nätet efter mönster, tips och storlek. Sen gjorde jag mitt eget mönster. Det var jätteroligt att sy och gick ganska fort. Ett par steg skulle jag göra annorlunda om jag skulle sy ett igen. Men det blev så bra och uppskattat av barnets moder också. Kanske inte så grått/svart/vitt som "beställningen" löd men det är så mycket min estetik i det, mycket färg men ändå lungt tycker jag. 

Kunde inte låta bli att sy ett litet täcke också, i regnbågen färger. 

 

 

 

giraff

Mitt nästa projekt blev en giraff. Jag brukar fråga blivade mödrar om vad de vill ha för djur, Carro och den blivande fadern valde giraff. Yes, vilken utmaning. Googlade blider och fastnade för den här godingen:

 

Så giraffen fick bli gul med en lila mage och en lång hals förståss. Sen fick han randiga strumpor, en uppdragen och en som hade halkat ned. Toppat med en lååång randig halsduk. Uttrycket på gifaffen tycker jag blev att han inte är den skarpaste giraffen på savannen, men snäll. Den är virkad i blandgarnet Tilda (50% bomull och 50% akryl). Gillar det garnet för att det är mjukt, lätt att arbeta med och så finns det i massor med härliga färger.

 

 

Giraffen på besök i Öndalen, fäbon i Dalarna.

 

virkad filt

Tredje saken till Nils blev en restgarnsfilt. Jag hade många små nystan kvar av mängder med färger så jag virkade en filt med v-stygn och bytte färg när varje litet nystan tog slut. Fast trots att det fanns många nystan så var jag ändå tvungen att köpa ett nystan till, för att få till bården runt också, i den nyans jag ville ha. Även filten virkad i Tilda-garn.

 

 

För att få nåt virkat eller stickat slätt och fint måste man blocka. Det betyder att man spänner upp det och fuktar det och låter det torka.

 

nils

Jag avslutar med en bild på underverket där han ligger i sitt babynest med sin giraff. 

  

Foto: Carolina Kånåhols

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 4

2018-09-03 21:53:19 - John K

Sjukt fina grejortill bästa lill-killen!

2018-09-03 23:19:12 - Anna Kånåhols , E-postadressen är dold

Du är otroligt kreativ och skicklig!! Perfekt att Nils har dig som "gammelfaster"(heart)(star)

2018-09-04 07:56:19 - Camilla, E-postadressen är dold

Jättefina! Allihop. Bebisen Nils, Giraffen, mjuka filten och det lilla nästet. Inspirerande att se.

2018-09-04 08:10:23 - Ulrika , E-postadressen är dold

(inlove) så supergullig giraff och pojke (heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)