Det här är min egotripp; att skapa saker och visa och skriva om dem här.

________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

premiär för min nya blogg

2018-08-25

Hej!

Det här är min nya blogg. Ja, själva hemsidan egotrippen.se skapade jag för många år sen för att dokumentera min cykelresa. En cykelresa jag försökte mig på första gången 2006 men då kom jag inte ända fram. Däremot lyckades jag 2010 cykla från Malmö till Kebnekaise. Mer om den resan finns att läsa nder fliken egotrippen 2010 ovan. 

Nu är min tanke att använda egotrippen.se för att dokumentera mitt skapande och min kreativitet. Jag har under många år gjort saker, fotat och sparat lite här och där. Min plan är att försöka samla ihop det här, såväl nya saker som sånt jag gjort tidigare. Det blir min nya egotripp, att visa vad jag gör!

Så nu börjar vi!

Först ut är några dukar jag vävt. Egentligen tänkte jag mig väva handdukar men när jag plockade ur dem ur vävstolen insåg att att de var för grova för att fungera som kökshanddukar. Så de får bli dukar till köksbordet istället. De är vävda med en oblekt linvarp och inslag med blandat lin och lintow. Jag fick en liten bordsvävstol av mina föräldrars granne för ett par år sen som de hittat när de flyttade till ett nytt gammalt hus. Jag hade sommaren innan gått en vävkurs (det kommer ett eget inlägg om det senare) och när jag fått den här lilla vävstolen lyckades jag sätta upp väven alldeles själv. Inspiration till färgerna fick jag från vår köksmatta. 

 

Lila duk

 

 

Här kan man se hur viktigt det är att ha samma sorts garn och grovlek på garnet när man väver. Det hade inte jag. Men i det här fallet tycker jag att det blev lite fräckt faktiskt, med den vågiga kanten. 

 

 

 

Köksmattan som inspiration - den har jag inte vävt utan den är köpt.

 

 

Antal kommentarer: 2

2018-08-25 18:01:29 - Viveka , E-postadressen är dold

Kul!! Tänk om jag också skulle testa !! Följer med nyfikenhet

2018-08-26 07:24:37 - Camilla H, E-postadressen är dold

Å vilka vackra färger! Tycker mycket om vågeffekten. Tack för inspiration! Ser fram emot fortsättningen. Vore kul att få se inlägg om dina kappor.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)